Renovering av sovrum, del 2

När vi hade satt upp renoveringstapet, så påbörjade vi arbetet med att sätta upp panelen som vi skulle ha på väggen mot skogen (huvudgaveln av sängen). Mannen åkte iväg och köpte takräcke och de brädor vi behövde. Träplankorna var grundmålade, så vi behövde bara måla två gånger med vit täckande färg för att det skulle bli ett bra resultat. När vi ändå hade massor av färg passade vi även på att måla om taket, som hade fläckar av diverse målarfärger och klistermärken.

Vi fick köpa en gersåg, och den köpte vi från Biltema för en kostnad av 900 kronor. Den kommer vi ha mycket nytta av i framtiden, vill jag lova! Ett takräcke införskaffades också, eftersom vi inte har dragkrok på någon av bilarna. Superbra, då kommer vi kunna använda vår takbox också, eftersom vi bytt bil efter att vi fick takboxen, och våra gamla räcken inte passade nya bilen. Takräcke från Biltema, 299 riksdaler.

När vi började måla träpanelen ville såklart sonen hjälpa till även här, och han var riktigt skicklig. Han ville ju stå på stegen, så han målade hela översta delen av väggen, första omgången. Sedan blev han av naturliga skäl trött i armarna, och valde att göra annat resten av den dagen…

Innan vi målade hörnen och skarvar på renoveringstapeten så spacklade vi med latexfog. Det blev så himla bra, och bra mycket enklare än vanligt spackel!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s