Vintervitt

Idag var jag hemma hos en gammal granne och fikade. En annan fd granne var också där, och jag är så himla glad att jag fortfarande får vara med i deras lilla gäng, trots att jag inte är granne längre! När jag kom hem så sken solen genom träddungen i ekbacken bakom huset och lockade fram ännu mer lust att fotografera. Så jag gick en vända runt huset…

Jag är glad att jag lät bli att klippa ner alla buskar och kvistar i höstas, då dessa nu skapar en egen siluett mot himlen, och jag har också fått höra att dessa ”växtskelett” skyddar jorden under de kalla vintermånaderna. Det är till våren man skall klippa ner gamla döda kvistar och strån och sedan lägga antingen direkt över de nya skotten som kommer, eller lägga det i komposten, låta det förmultna där och sedan bära tillbaka det när man skall ge rabatterna näring. Jag kan tycka det bara ger merarbete att bära fram och tillbaka, men jag gissar på att det är en smaksak.

Här kan ni också se vårt lilla växthus som håller på att ”växa fram”. Jag har inte haft möjlighet att åka till Återbruket än, men jag hoppas få tid till det snart. Annars brukar Blocket fungera väldigt bra!

130124 083
130124 090
130124 100
130124 109
130124 115
130124 126

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s