Kräftor, räkor och en jordgubbsdessert

I fredags hade vi besök av våra grannar, vi åt räkor och kräftor och hade det jättemysigt. Jag hade gjort en jordgubbsdessert som jag hittat på nätet (vi har ju hela frysen full av jordgubbar!) och det blev så lyckat! Se receptet nedan…:-)

130726 062

130726 063

130726 064

130726 071

Mums!

130726 074

130726 076

130726 080

Enkel jordgubbsdessert
Ingredienser

1 liter jordgubbar
1 lime, ekologisk
1 citron
3/4 dl Rörsocker
1/4 dl finhackad mynta
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk Vaniljsocker
1 dl crème fraiche
1 stor kexchoklad

Garnering myntablad

Skölj jordgubbarna. Ta bort blomfästena och skär dem i bitar. Skölj limen noga och riv skalet fint. Pressa ur saften ur limen och citronen. Blanda safterna, skalet och myntan med sockret i en skål. Vänd ner jordgubbarna i marinaden och ställ i kylskåp i 1 timme. Vispa grädden med vaniljsockret fast. Rör crème fraichen mjuk och blanda ner i grädden. Hacka kexchokladet i bitar. Varva jordgubbar, kexchoklad och grädde i glas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s