Kvällsmat och hallonmuffins

Jag gick en runda vid kanten av trädgården, där växer det mycket vildhallon. De är så otroligt söta och goda!

Sen blev det några få krusbär och vinbär också, gott att blanda.

Jag och barnen bakade hallonmuffins, resten tog jag till frukost dagen därpå.

HALLONMUFFINS

  • 50 gram smör, rumstempererat
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 3 dl hallon, frysta eller färska

Gör så här:
1. Rör ihop smöret och sockret med elvisp i en bunke.
2. Rör i ägget och crème fraichen.
3. Blanda vetemjölet med bakpulvret och vaniljsockret och rör ner i smeten.
4. Fördela smeten i en smord muffinsbricka för tolv muffins eller i bakformar som placeras i brickan. Varva med hallonen.
5. Grädda i 200 grader i ca 12-15 minuter.

130805 202

130805 217

130805 237

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s