Dags att bygga nytt!

Ja, som ni ser är det dags att renovera altan. Vi tänkte först att vi bara skulle dra bort själva trädecket, men efter inrådan från flera kunniga, så kommer vi riva även stommen.

Anders har suttit många timmar med Google Sketchup, och vi börjar få en hum om hur vi skulle vilja ha det. Bilden längst ner visar på ett ungefär, förutom att jag vill ha poolen längst till vänster, dels för att det är skugga i den delen den är ritad nu, och dels att det kommer flyga ner massor av löv från ekarna rakt ner i poolen.

Vi vill gärna ha glasräcke ut mot dalen för att få fram känslan av utsikten och inte känna oss så instängda, men resten av altanen kommer bestå av liggande smala brädor i samma stil som på framsidan.

Vi har en strykning kvar av det vita på den sidan av huset, men när det är färdigt river vi altanen, för att sedan börja gräva för plintar. Till våren drar arbetet med att bygga altanen igång och då kan det vara skönt att slippa ha tjälen i marken i åtanke.

Altanen kommer bli något djupare, och något bredare, eftersom jag vill ha en liten ”loftgång” fram till änden av huset, där vi har vårt sovrumsfönster, för att vid något senare tillfälle sätta in en altandörr från sovrummet ut på altanen….

Ni ser kanske den personen på altanen som står precis framför altandörren? Där skall det vara fullt djup också, så det skall minska i djup först mellan altandörren och Hannahs fönster (näst längst till höger).

130812 035 130812 034 130812 033 sketchup

Annonser

2 thoughts on “Dags att bygga nytt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s