Björnbärskaka med mandelflarn

130908 006

Mördeg:

  • 280 g mjöl,
  • 1 nypa salt,
  • 100 g florsocker,
  • 150 g smör,
  • 1 ägg

Fyllning:

  • 150 mjukt smör,
  • 150 g rörsocker,
  • 150 g mandelmjöl,
  • 2 ägg,
  • 1 citron
  • 50 g mandelflarn
  • 150 g björnbär

Tillbehör:

  • Glass eller vaniljvisp, och extra björnbär

Mördeg:
Mixa mjöl, salt, florsocker och smör i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt ägget. Mixa tills degen är samlad. Forma degen med händerna till en boll. Degen skall inte knådas, då blir tårtbotten gummiliknande efter gräddningen.
Packa in degen i plastfilm och låt den vila i en ½ timme i kylen. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg den i en form (ca 20 cm i diameter).

Fyllning:
Sätt ugnen på 200°. Vispa smör, rörsocker och mandelmjöl till en krämig konsistens. Riv citronens skal och vispa ner citronskalet tillsammans med äggen. Häll krämen på mördegsbotten och fördela björnbären i krämen. Strö mandelflarn över hela kakan. Grädda i ugnen 25-30 minuter. Låt svalna. Servera ljummen eller kall tillsammans med glass/vaniljvisp och extra björnbär.

130908 007

 

Annonser

2 thoughts on “Björnbärskaka med mandelflarn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s