När man besöker veterinären

I några dagar har vår lille kille haltat. Han blev trampad på av ett av barnen i lördags. Det brukar gå bra, han brukar ju tjuta till lite, vi blir vettskrämda och skämmer bort honom en stund, och sedan går det över. Men nu fortsatte han halta, och markerade även med att tjuta när vi bar upp honom. Jag klämde, drog och gjorde böjtest i alla möjliga leder, men ingen markering förrän han blev buren, till exempel upp och ner från hundburen i bilen.

Så igår blev det ett besök hos veterinären. Veterinären kramade honom, gosade med honom och sedan började hon böjtesten hon också. Ingen reaktion förrän vid testet av skuldra och bogled.

Det blev sedering (sömnmedel) och röntgen, men den visade inga skelettskador tack och lov. Nu går han på smärtstillande i en vecka, och lugna promenader (så lugnt det nu går med en promenadtokig vovve!)

Ser på bilden där han ligger och sover på röntgenbordet, att han ser ut som en skabbig räv, haha. Tur att vi har en tid för hundtrim på måndag, skall bli intressant att se hur han ser ut utan så mycket päls. Det blir ingen formklippning, utan en ”valpklippning” som hon beskrev det, min granne som skall klippa honom. Precis i början av vår väg har hon ett hundtrim, så himla bekvämt. 🙂

 

IMG_1071.JPG

IMG_1065.JPG

IMG_1074.JPG

IMG_1067.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s