När man älskar spenatsoppa

Jag lagar sällan soppa. Men nu har jag hittat en som är jätteenkel, jättegod och jätteuppskattad av hela familjen. Spenatsoppa med ägghalvor. Smaskens! Detta recept kommer från Sofia med bloggen ”Hildas hem”.

Spenatsoppa, ca 4-5 portioner
500 g hackad fryst spenat
1 msk gräslök
1 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 dl grädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 st ägg

GÖR SÅ HÄR
Koka äggen. Stoppa den frysta spenaten i lite av vattnet i en kastrull och tina upp. Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet.
Smula i buljongtärningarna, låt sedan soppan koka i ca 10 minuter under lock.
Rör i grädden och smaka av med salt och peppar. Skala och skär äggen i halvor.
Serveras med ett par goda mackor

150107-006

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s