Fiskfilé med ugnsrostade grönsaker

Detta receptet var verkligen en fullträff. Barnen åt som de aldrig sett mat förut och den var mättande, men lade sig absolut inte som en klump i magen. Jag använde sej, men man kan säkert ha Hoki, Torsk eller Kolja till istället, om man tycker bättre om någon annan fisksort.

Till 4 portioner använde jag

  • Två paket fryst sej (à 400 gram)
  • 4-5 msk ströbröd
  • 1 zuccini
  • 3 morötter
  • 1 palsternacka
  • ½ kålrot
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 broccolihuvud
  • 1 förpackning stora vita bönor
  • 3-4 tsk flytande smör

Dela grönsakerna och fördela dem på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen på 225° i 30 minuter. Lägg över de vita bönorna när 5 minuter återstår av tiden.

När man tinat den frysta fisken delar man upp filéerna och delar dem i två, ungefär, beroende på hur stora bitar fisk man vill ha. Panera fiskfiléerna i ströbröd och lägg sedan ner dem i en varm stekpanna, men inte på för hög värme. Stek på 2-3 minuter på varje sida, tills fisken är vit inuti.

För oss behövdes ingen dressing eller sås, men det är ju valfritt!

150115-183

Annonser

One thought on “Fiskfilé med ugnsrostade grönsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s