Senapsbakad torsk med ugnsrostade rotfrukter

150201-036

  • 600 g torskfilé
  • 1/2 minibaguette
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk senap
  • 1 msk olivolja
  • 600 g fast potatis
  • 500 g sötpotatis (detta hade inte vi denna gång)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • 1 rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
  • 1 1/2 dl gräddfil
  1. Torsk: Tina torsken.
  2. Sätt ugnen på 225˚C och sätt i en ugnsplåt.
  3. Potatis: Skölj och skiva all potatis och blanda dem med olivoljan, timjan, salt och peppar. Häll ut dem på den förvärmda plåten och rosta först ca 15 minuter.
  4. Skala och skiva löken.
  5. Torsk: Riv baguetten på rivjärnets grova sida och blanda med kryddorna. Bred senapen på torskfiléerna och fördela på det rivna brödet. Ringla olivoljan över torsken, lägg den och löken på potatisplåten och stek ytterligare ca 10 minuter.
  6. Dela tomaterna.
  7. Gräddfil: Skär gräslöken fint och blanda den med gräddfilen, smaka av med salt och peppar.
  8. Servera torsken med potatisen, tomaterna och gräddfilen.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s