Det är tid för vår nu

Märker ni hur det blir ljusare för varje dag som går?
Häromdagen när jag gick ut med soporna vid 17:30, så var det på väg att skymma. Fåglarna kvittrade och jag hörde den där hackspetten i någon av telefonstolparna i närheten. Underbart ju. Visste ni att dagarna blir allt längre (ja det visste nu ju) och att det faktiskt är så att för varje vecka som går, så blir dagarna upp till 40 minuter längre. I tisdags gick solen ner 17:17, på tisdag nästa vecka går den ner först 17:31. Det jag märker tydligast är att solen nu lyckas gå runt husknuten och skina in genom vardagsrumsfönstret en längre stund på eftermiddagen…

Visst blir man glad av ljuset? Jag märker på mig själv, att sedan vi skaffade hund, så kommer jag ut mer, promenerar flitigare och mer än gärna. Jag är på bättre humör sedan jag började gå ner i vikt och mitt tålamod har förbättrats. Mest av allt tror jag faktiskt att mitt arbete och mina arbetstider har bidragit till mitt goda humör. Jag börjar arbeta först vid 11:30, vilket innebär att jag dels hinner förbereda mycket hemma, men också dels på grund av att jag faktiskt kommer ut och rör på mig när det är LJUST.

Även växter och snittblommor gör mig på bättre humör. I helgen utnyttjade jag resterna av mitt presentkort på Trädgårdsforum i Landvetter, köpte den vackra turkosa krukan och en fredskalla. Tulpanbuketten köpte jag hos Marie i Blommiga Butiken på Kärra Centrum. ÄLSKAR tulpaner….

Och vet ni vad?? Snödropparna har tittat fram i en av mina rabatter!

150217-020

Annonser

One thought on “Det är tid för vår nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s