Quiche lorraine

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl eller 1½ dl vetemjöl och 1½ dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 2-3 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 150 g rökt skinka
  • 1 liten purjolök (jag använde rödlök, eftersom vi inte hade purjo hemma)
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk/mellangrädde
  • 1 krm salt (jag tog mer än så)
  • ½ krm svartpeppar (jag tog mer än så)
  • 3-4 dl riven ost (jag använde Västerbottenost)

Mät upp mjölet, lägg i smöret och finfördela till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnsform. Nagga degen med en gaffel och låt den stå svalt i cirka 15 minuter. Gör fyllningen under tiden.

Skär skinkan i strimlor. Skölj och skiva löken i tunna skivor (purjo skall koka i vatten någon minut så den blir mjuk). Vispa ihop ägg, mjölk/grädde, salt och peppar. Lätt kött, lök och ost ovanpå pajdegen. Häll över äggsmeten.

Grädda i nedre delen av ugnen tills äggsmeten stannat och fått fin färg, ca 40 minuter. Servera pajen något avsvalnad.
150419-007

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s