Smaskig blåbärspaj

Pajdeg
150 g smör
3,5 dl vetemjöl
0,25 dl kallt vatten

Fyllning
4-5 dl blåbär
1 msk potatismjöl
2 msk strösocker
1 ägg till pensling

  1. Värm ugnen till 225 grader. Mixa smör och mjöl till en smuldeg. Tillsätt vattnet, arbeta ihop pajdegen och lägg den i plastfilm i kylen i en timme.
  2. Kavla ut degen. Klä en pajform med den, men spara lite till gallret. Nagga bottnen. Vik en aluminiumfolieremsa över kanten, så att degen inte glider ner. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut formen och ta bort folien.
  3. Fördela blåbär i pajskalet. Blanda socker och potatismjöl och strö över. Sporra remsor av resterande deg och lägg dem som ett galler över. Pensla med ägg och grädda klart, cirka 10 minuter.
  4. Servera din blåbärspaj ljummen med lite glass eller vaniljsås.
150723-005

Bild: Cecilia Winge © 2015

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s