Ugnsbakad lax med dillsås

Det här, måste jag säga, är nog något av det godaste vi ätit. Så enkelt, så gott. I det enkla bor det vackra, eller hur säger han den där Ernst? Färskpotatis är det bästa alternativet, men man tager vad man haver.

Ingredienser, ca 4 portioner
600 gram laxfilé, jämntjock bit (portionsfiléer går lika bra!)
2 dl grädde
2 msk fiskfond
1 dl dill, hackad
salt och peppar
4 dl gröna ärtor
gräslök
dill
12 stycken färskpotatisar

Så här gör du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en form. Salta och peppra. Blanda grädden med fond och hackad dill. Häll över. Gratinera i 15-20 minuter.

2. Tvätta och koka potatisen i saltat vatten. Koka ärterna snabbt. Ta ut fisken och häll på ärter. Dekorera med dill och gräslök.150723-032

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s