Hallon- och chokladtiramisù

Ja, här kommer receptet på den gudomliga Tiramisùn jag gjorde till våra gäster. Receptet rev jag ur från en tidning som jag hade hemma, Elle Mat & Vin

6 personer Tid: 30 minuter + tid i kyl

3 ekologiska ägg (delad vita och gula)
3 msk florsocker + 1 msk extra
250 g mascarpone
250 g hallon (spara några till servering)
1 1/2 dl kallt starkt bryggt kaffe (med 1 tsk socker i)
5 tsk amaretto
16 savoiardi-kex eller biscotti
1 tsk kakao
25 g vit choklad
25 g mörk choklad

Vispa äggulor med 3 msk florsocker tills det blir vitt och pösigt, vispa sedan ner mascarpone-osten. Vispa äggvitorna separat och vänd sedan ner det i äggblandningen, börja med 1 msk och vänd sedan ner resten. Mosa hallonen i en skål och rör ner 1 msk florsocker. Rör samman kaffe och amaretto i en vid låg skål.Lägg i kexen och låt dem suga upp så mycket av vätskan som det går. Lägg sedan hälften i botten på ett fint fat och skeda över hälften av äggblandningen. Ringla över hallonmoset, lägg på andra hälften av kex och över dem den andra hälften av äggblandningen. Pudra över kakao. Låt stå i kyl i minst 4 timmar eller helst över natten. Innan servering strör du över färska hallon och hyvlar över chokladen.

150723-043

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s