Rödspätta Grenoble

150911-006

Hoppas ni har en skön helg. Idag har vi mest pysslat hemma, både inne och ute i trädgården. Skönt med de där dagarna som är så kravlösa. Älskar att lägga mig på soffan och bara känna att nu…NU…kan jag vila en stund.

Har bläddrat lite i kokböckerna vi har här hemma och här kommer en bild på ett recept jag lagade förra veckan, Per Morbergs Rödspätta Grenoble. Kan verkligen rekommenderas! Så himla gott med fisk…förstår inte varför jag inte lagar det oftare. Försöker ju få till en fiskrätt i veckan, men fler hade varit önskvärt!

Recept? Ok då…

Ingredienser

  • 4 st hela portionsspättor eller 2 stora
  • 3 dl fint tärnade inlagda rödbetor
  • 1 dl kapris
  • 1 st gul lök
  • 1 dl hackad dill
  • 4 st citronklyftor
  • ströbröd till panering
  • 200 g smör
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Salta och peppra fiskarna. Panera i ströbröd. Stek i rikligt med smör i en stekpanna, cirka 5 minuter på var sida.
  2. Lägg upp fisken på tallrikar och håll dom varma i ugnen. Sila av smöret från pannan (om det har blivit för bränt). Hacka löken fint
  3. Gör ren stekpannan och hetta upp den igen. Lägg i en rejäl klick smör som ska bli lite brynt.
  4. Lägg i löken, rödbetorna och kaprisen och till sist dillen. Häll alltsammans över fisken. Serveras med citronklyfta och kokt potatis.
Annonser

One thought on “Rödspätta Grenoble

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s